Zondag: Andijvie-rettichsalade, kip geglaceerd in ahornsiroop en mandarijnentoetje

Getty Images

Een uitgebreid menu voor de zondagavond. Andijvie-rettichsalade, kip geglaceerd in ahornsiroop en een mandarijnentoetje. De totale bereidingstijd bedraagt 45 minuten en het menu is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!

Andijvie-rettichsalade

Ingrediënten

  • 1 klein kropje andijvie
  • Stukje rettich
  • ½ eetlepel honing
  • Citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ peer

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoion en snijd de andijvie in smalle repen.
  2. Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.
  3. Maak een sausje van de honing, wat citroensap en de mosterd.
  4. Snijd de peer in 2 parten en schil ze.
  5. Snijd de parten in smalle plakjes.
  6. Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje er over. Leg de plakjes peer er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip geglaceerd in ahornsiroop, spruitjes en
röstirondjes uit de oven.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 45 kcal  
Eiwit 1 gram  
Koolhydraten 9 gram  
Vet 0 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 1 gram  


Kip geglaceerd in ahornsiroop

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt chilivlokken
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui zacht in de olie. Bak de chilivlokken kort mee.
  3. Voeg de ahornsiroop toe en laat dit even mee pruttelen.
  4. Snijd de kipfilet in smalle repen en bestrooi ze met een beetje zout.
  5. Schep de kip door de ahornsiroop en laat de kip in een paar minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 10 röstirondjes
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 250 kcal  515 kcal
Eiwit 30 gram  40 gram
Koolhydraten 10 gram  55 gram
Vet 9 gram  15 gram
Verzadigd vet 2 gram  3 gram
Vezels 1 gram  10 gram


Mandarijnentoetje

Ingrediënten

  • 3 mandarijnen
  • 150 gram cottage cheese
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Was 1 mandarijn en snijd een stukje van de schil. Snijd het stukje schil in reepjes.
  2. Pers de mandarijn uit.
  3. Pel de andere mandarijnen en snijd de mandarijnen in plakken.
  4. Halveer de plakken.
  5. Meng de vanillesuiker en het mandarijnensap met de cottage cheese.
  6. Verdeel de cottage cheese over 2 schaaltjes en leg er de plakjes mandarijn op.
  7. Garneer met reepjes schil.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip geglaceerd in ahornsiroop, spruitjes en
röstirondjes uit de oven.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 115 kcal  
Eiwit 9 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 3 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 1 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum