Deze heerlijke uiensoep heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en het recept is bedoeld voor 2 personen.
Ingrediënten
300 gram rode uien
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
2 theelepels tomatenpuree
Mespunt paprikapoeder
Tijm
4 dl (groente)bouillon
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de olie glazig.
- Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstikoekjes.
| Voedingswaarden per persoon | |
| Recept | |
| Energie | 105 kcal |
| Eiwit | 2 gram |
| Koolhydraten | 10 gram |
| Vet | 6 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram |
| Vezels | 3 gram |