Getty Images
De favorieten van dit seizoen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 varkenshaasje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 dl rode wijn
- 1 dl bouillon
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Halveer de olijven.
- Bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine bruin.
- Voeg de wijn, de bouillon, de gezeefde tomaten, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins in koken.
- Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
- Laat het vlees 5 minuten rusten.
- Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
- Snijd het varkenshaasje in dikke plakken.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 255 kcal | 440 kcal |
| Eiwit | 25 gram | 30 gram |
| Koolhydraten | 6 gram | 40 gram |
| Vet | 10 gram | 10 gram |
| Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
| Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum