GSM meest geclaimd op creditcardverzekering

Telefoons worden het meest geclaimd via de aankoopverzekering van de creditcard. Tablets, horloges, armbanden en (zonne)brillen completeren de top vijf van geclaimde aankopen. Een aankoopverzekering verzekerd aankopen met de creditcard 180 dagen tegen diefstal, verlies of schade.

Dit blijkt uit een onderzoek van ICS, de creditcardmaatschappij die de uitgifte van Mastercard en Visacard verzorgt. Een op de vijf Nederlanders is minimaal eenmaal per maand zo onhandig dat hij iets kapot laat vallen of beschadigt door eigen toedoen. Bij zes procent gebeurt dit zelfs wekelijks. Het gaat bijvoorbeeld om een nieuwe smartphone in de toiletpot te laten vallen of gaan zitten op een nieuwe bril. Het duurste product dat ooit is geclaimd bij de aankoopverzekering was een jas van 3250 euro. De jas was beschadigd en werd vergoed.

Onbekendheid

Bijna een kwart van de Nederlanders weet niet dat aankopen met de Mastercard of Visacard, zowel online als offline, zijn verzekerd tegen diefstal, verlies of schade. De verzekering heeft overigens weinig invloed op het gedrag van mensen. Slechts vijf procent van de ondervraagden zegt minder voorzichtig te zijn wanneer ze een aankoopverzekering hebben. De rest is even voorzichtig, met of zonder verzekering. Het onderzoek is uitgevoerd vanwege vrijdag de dertiende, een dag waarop veel mensen onheil vrezen. Een op de vijf Nederlanders is extra voorzichtig op vrijdag de dertiende. Zij gaan liever niet op reis, plannen geen belangrijke afspraken en lopen niet onder ladders door.

Bron: www.perssupport.nl/persbericht/38618b2c-e976-469e-90a4-2724ba8b680e/een-op-de-vijf-nederlanders-op-zijn-hoede-op-vrijdag-de-dertiende, www.icscards.nl/news/2017/10/vrijdag-de-dertiende