Franse tomaten-mosterdplaattaart met dragon

Lekker, eenvoudig en gezond recept uit het boek Dé bakplaat

Mosterdplaattaart met dragon
David Loftus

Lekker, makkelijk en gezond: gerechten op de bakplaat. Rukmini Iyer is er expert in en heeft inmiddels al 230.000 van haar bakplaat-boeken in Nederland en België verkocht. Wij zijn er dol op! Dit recept uit haar nieuwste boek Dé bakplaat mogen we als voorproefje publiceren.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
  • 2½ el gladde dijonmosterd
  • 330 g tomaten, in dunne plakjes
  • 5 g verse dragon, fijngesneden
  • 1 tl zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el extra vergine olijfolie

Bereiding

Rukmini Iyer: "Dit recept is afkomstig van Madame Renaud, de moeder van mijn Franse uitwisselingsstudent Sophie. Toen ik dertien was, zag ik hoe ze dit klaarmaakte en was ik geïntrigeerd en afwachtend (want ik was geen fan van tomaat en mosterd) – maar na de eerste hap was ik overstag. De taart smaakt naar zomer en vakantie."

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht/220 °C elektrisch. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2 centimeter vrij. Leg de plakjes tomaat op de mosterd en verdeel de dragon, het zeezout en de versgemalen zwarte peper erover. Besprenkel met de extra vergine olijfolie en bak 25-30 minuten in de oven, tot de rand goudbruin en krokant is. Dien meteen op.

Rukmini Iyer is bestselling kookboekenauteur en foodstylist. Ze woont samen met haar partner Tim, hun pasgeboren dochtertje en bordercollie Pepper in Londen. Wereldwijd heeft Rukmini van de bakplaatserie al ruim een miljoen exemplaren verkocht.

 

Auteur 
Bron 
  • https://becht-boeken.nl/de-bakplaat-limited-edition/