Albert Heijn gaat in zorgverzekeringen

Getty Images

Na het Kruidvat is ook Albert Heijn in zorgverzekeringen gegaan. Sinds gisteren biedt de supermarkt samen met zorgverzekeraar Agis zijn eigen polis aan.

Op de AH-polis zit een korting van vijf procent op de basispremie en tien op de aanvullende tandartspolis. Maar belangrijker zijn volgens Agis de extraatjes, die moeten helpen bij een goede gezondheid: een gezondheidscursus, vier uur gratis diëtistbezoek en korting op de medische check-up. Plus een waardebon voor 25 euro aan gezonde, ‘speciaal geselecteerde producten’ van Albert Heijn.

Voor de productselectie kijkt Agis niet naar de ziektes waaraan de polishouder lijdt, bezweert een woordvoerder. De speciaal geselecteerde producten zijn voor iedereen hetzelfde. „Wij gaan niet uw ziektegeschiedenis opvragen, of in uw wagentje kijken of er niet te veel kroketten inzitten.’’

Gezonde polissen

Tegelijk maakte Agis de premies voor twee andere ‘gezonde’ polissen bekend: de RookVrijPolis en de VegaPolis. De eerste komt met een gratis cursus om te stoppen met roken. De andere geeft korting bij reformzaken en vergoedt het lidmaatschap van de stichting Adopteer Een Kip. Beide polissen geven kortingen vergelijkbaar met de AH-polis.

Net als bij Kruidvat worden de kortingen aangeboden in de vorm van een collectief contract. Normaliter moet men dat via een werkgever of een patientenvereniging doen. Maar voor een collectief Albert Heijncontract wordt de verzekerde nu lid van de Stichting Gezonde Voeding. Die stichting is een lege huls.

De polis is overigens niet bij de kassa in de supermarkt af te sluiten. AH wijst zijn klanten daarvoor door naar de website van Agis.

Auteur 
  • Maarten van Wijk