Betaalrekeningen ABN AMRO worden 51% duurder

Vanaf 1 juli moeten klanten van ABN AMRO meer betalen voor hun betaalrekening. De maandelijkse kosten van een particulier betaalpakket gaan van 1,95 euro naar 2,95 euro, een stijging van 51%.

ABN AMRO was altijd de goedkoopste grote bank als het draait om een betaalrekening. Hier komt in juli dus verandering in. Met respectievelijk 2,35 euro en 2,25 euro hebben ING en Rabobank nu de laagste kosten voor de betaalpakketten.

De stijging bij ABN AMRO heeft een aantal redenen. Zo geeft de bank aan dat de kosten van onderzoek naar witwassen en terrorismebestrijding erg zijn gestegen. Daarnaast wil men blijven innoveren en investeren in nieuwe betaalmethoden, iets wat volgens de bank hoge kosten met zich meebrengt. 

Particuliere klanten zijn niet de enige die te maken krijgen met hogere kosten. Zakelijke klanten zullen namelijk ook mee moeten betalen in de kosten voor onderzoek naar criminele activiteiten. 

BV’s, NV’s en buitenlandse bedrijven gaan eveneens meer betalen. Eenmanszaken hebben geluk; zij vallen buiten de boot en houden hun reguliere kosten.