PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Dekking wintersportverzekering vaak onvoldoende

Slechts vijf van de 26 onderzochte reisverzekeringen met uitbreiding voor wintersport bieden voldoende dekking voor de uitrusting en eventuele medische kosten. Dit zijn ABN Amro, Ditzo, ING, Route Mobiel en Reaal.

Dit blijkt uit een onderzoek van het blog Geld.nl. Ziektekosten vallen deels onder de verplichte Nederlandse zorgverzekering. Deze vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Zijn de kosten hoger, dan moet de pechvogel zelf het verschil bijbetalen. Een vlucht met een helikopter van de piste naar het ziekenhuis en een gipsvlucht naar huis vallen niet onder de basisverzekering. Aanvullende zorgverzekeringen vergoeden veelal tot 100% van de gemaakte kosten. Een gipsvlucht betalen zij vaak niet, tenzij er een medische noodzaak is. Redding met helikopter wordt meestal ook betaald door de verzekeraar. Wie dat wel wil verzekeren is aangewezen op een reisverzekering met wintersportdekking.

Uitrusting
De meeste reisverzekeringen met extra wintersportdekking vergoeden alleen kosten voor vooruitbetaalde skipassen, skihuur en lessen als de vakantie vroegtijdig wordt afgebroken. Schade aan de uitrusting valt niet onder de extra dekking, maar valt onder de standaard dekking. In het onderzoek bleek dat zeven verzekeraars maximaal 1000 euro vergoeden, te weinig voor een nieuwe skiuitrusting. De dekking is bij veel verzekeraars uit te breiden met een speciale sportdekking.

Wie op wintersport gaat en geen risico wil lopen, doet er verstandig aan voor vertrek een lijstje te maken met de gewenste dekking en aan de hand daarvan een verzekering af te sluiten, of een bestaande doorlopende verzekering uit te breiden.

Een vergelijker van doorlopende reisverzekeringen vindt u hier >>

Bron: blog.geld.nl/reisverzekering/wintersportdekking-reisverzekering

Reactie toevoegen