Eerste gemeente met Blijverslening

Getty Images


Inwoners van de gemeente Renkum kunnen sinds 1 maart als eerste in Nederland een beroep doen op de Blijverslening. Met deze regeling kunnen inwoners geld lenen om hun woning levensloop bestendig te maken.

Renkum stelt de Blijverslening beschikbaar voor huiseigenaren met een acute of preventieve zorgvraag. Met de lening kunnen zij tegen gunstige voorwaarden aanpassingen financieren, zoals een aanpassing van de badkamer, een extra bad- of slaapkamer op de begane grond, het verwijderen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning.

De lening is een aanvulling op de campagne Bewust Wonen. Met deze campagne wil de gemeente Renkum dat inwoners op natuurlijke momenten bewust gaan nadenken over levensloopbestendige woonverbeteringen. Een voorbeeld is een 50-plusser die bij de verbouwing van de badkamer nadenkt over een drempelloze douche, omdat dat op termijn comfortabeler is.

Hoogeveen

De Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse gemeenten (SVn) merkt grote belangstelling bij gemeenten en consumenten voor de Blijverslening. Ieder gemeente kan deze lening beschikbaar stellen voor de inwoners met eigen specifieke voorwaarden. De volgende gemeente is Hoogeveen. Daar gaat de Blijverslening op 1 april van start.

Bron: www.svn.nl/nieuwsdetail/2016/03/02/renkum-eerste-gemeente-met-blijverslening

Auteur 
  • Perry van Dijk