PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Geleidehond mag ontbijtzaal in

Hotels moeten geleidehonden accepteren. Ook in de eetzaal, als een blinde of slechtziende zijn geleidehond meeneemt tijdens het ontbijt. Dit blijkt uit een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens.

In deze zaak verbleven een slechtziende vrouw en haar man in NH-hotel Atlantic. 's Morgens gingen ze in de ontbijtzaal zitten, met de hond. Een medewerker van het hotel vertelde dat honden niet in de eetzaal mogen en even later verzocht de manager het echtpaar de eetzaal te verlaten Ze konden in de bar ontbijten. De vrouw voelde zich gediscrimineerd vanwege haar handicap en stapte naar het  College voor de Rechten van de Mens.

Geen hesje

Tijdens de behandeling van de zaak voerde het hotel aan dat geleidehonden toegang hebben tot het hotel, inclusief de eetzaal. Het probleem kwam door het feit dat de manager niet had geweten dat het hier om een geleidehond ging. Het was hem niet verteld en hij kon zich ook niet herinneren of de hond een hesje of tuigje droeg. Pas in de bar vertelde de vrouw hem hoe de vork in de steel zat.

Ongeloofwaardig

De vrouw geloofde dat verhaal niet. Als zij haar hond bij zich heeft, heeft hij altijd een beugel om en een tuigje waarop 'geleidehond' en 'niet afleiden' staat. Ook heeft zij altijd haar taststok bij zich, die zij op tafel legt. Het College vond het verhaal van vrouw aannemelijker dan de verdediging van de manager. Bovendien, op het moment dat de vrouw het hem in de bar vertelde, heeft hij haar niet uitgenodigd weer naar de eetzaal te gaan. Het hotel heeft zich daarom schuldig gemaakt aan verbonden onderscheid op grond van handicap.

Bron: Mensenrechten