PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Helft van de Nederlanders heeft familieconflict

Er ontstaan steeds meer ruzies in de familie die voor een contactbreuk zorgen. De meeste conflicten gaan over geld en erfenis. 

Dat staat in de jaarlijkse familiemonitor van Netwerk Notarissen. Het gaat om een forse stijging. Had in 2013 nog 33 procent van de Nederlanders geen contact meer met een of meerdere familieleden na ruzie; in 2015 is dat 47 procent.

Geld en erfenis

Volgens de directeur van Netwerk Notarissen, Lucienne van der Geld, ligt de oorzaak van familieruzies voornamelijk bij geld of erfenissen. Ook onderling geld lenen leidt tot het verbreken van familiebanden.

Broer en zus

Vooral zussen en broers (67 procent) komen terecht in een onderling conflict. In 15 procent van de gevallen wordt de band tussen ouders en kinderen verbroken. Soms worden die kinderen volgens de Netwerknotarissen vervolgens onterfd.

Bron: De Telegraaf

Reactie toevoegen

2 Comments

Door H.Brink (niet gecontroleerd) op wo, 23-12-2015 - 20:09

Conflict is zo geboren en om de meest onbenullige zaken. Wat is meestal het resultaat de kinderen of kleinkinderen zijn de dupe.
Kijk svp. op www.grootoudersleed.nl
Mvrg.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2015 - 18:44

als de zwager de zaken niet regelt zoals beschreven in een testament, waar hij de zgn executeur testamentair van is.
dan krijg je ruzie in de familie, de een vindt alles goed en de ander heeft dringend het geld nodig. De ouders hebben hun eigen zoon gewoon overgeslagen. door invloeden van de zwagers. De notaris verricht geen controle op het testament. Dus???? Is toch logisch dat er dan herrie ontstaat. Als je moet delen leer je de familie kennen!