'Ik loop hier zo het bos in'

'Vanaf dag één bevalt het me prima in mijn appartement. Ik woon weliswaar kleiner, maar ik vind het allemaal een stuk gemakkelijker zo.'

Mevrouw Janssens (80): “Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik van mijn eigen woning verhuisd naar dit koopappartement. Ik woon zelfstandig, maar kan gebruikmaken van alle faciliteiten van de servicewoningen waar deze appartementen tegenaan ‘leunen’. Voorheen woonde ik in een bungalow met een grote tuin, maar na al die jaren tuinieren had ik er geen zin meer in. Bovendien moest ik steeds vaker een beroep doen op mijn kinderen en die wonen niet bepaald naast de deur.

Vanaf dag één bevalt het me hier prima. Ik woon weliswaar kleiner, maar ik vind het allemaal een stuk gemakkelijker zo. Bovendien: ik ben altijd gek op wandelen geweest en dit complex is schitterend gelegen aan de bosrand. Als ik hier de deur uit ga, loop ik zó het bos in. Dat is een belangrijke reden geweest om voor deze locatie te kiezen; ik geniet er iedere dag van. Wat ook meespeelde is dat een aantal van mijn vriendinnen hier al woonde, daardoor voelde ik me snel thuis. Ik ben echt iemand die een duwtje in de rug nodig heeft om contacten te leggen en met alle faciliteiten hier gaat dat heel gemakkelijk.”