'Ik mis mijn oude buurtje helemaal niet meer'

'Ik woon nu drie jaar in deze serviceflat en heb helemaal mijn draai gevonden. Achteraf vraag ik me af waarom ik er toch zo tegenop zag.'

Corry (78): “Na een heupoperatie ben ik verhuisd naar deze serviceflat. Ik kon mijn grote huis niet langer onderhouden. Ik zag enorm op tegen de verhuizing. Ik had 50 jaar in dat huis gewoond. Mijn kinderen zijn er geboren en ik kende iedereen in de buurt. In het begin vond ik het hier dan ook vreselijk. Zo’n klein huisje en niemand om een praatje mee te maken! Gelukkig zag mijn buurvrouw dat ik het moeilijk had. Op een dag stond ze bij me op de stoep. Ze drukte me op het hart dat ik niet thuis moest blijven zitten, maar er op uit moest gaan.

In het servicecentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd. In het begin had ik daar helemaal geen zin in, maar zij sleepte me echt mee. Gaandeweg kreeg ik er plezier in. Ik leerde steeds meer mensen kennen, kreeg nieuwe hobby’s (ik speel nu elke donderdag jeu de boule!) en ik begon mijn oude buurtje steeds minder te missen. Ik woon nu drie jaar in deze serviceflat en heb helemaal mijn draai gevonden. Achteraf vraag ik me af waarom ik er toch zo tegenop zag. Hier wonen is helemaal niet minder leuk, het is alleen anders.”