PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Leegstaand huis is beperkt verzekerd

Als een woonhuis langer dan 2 maanden leeg staat, dan vergoedt de opstalverzekering alleen schade door brand, blikseminslag, ontploffing en storm. Andere schade is niet gedekt.
Jaar van uitgave:
2014

Dat blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Een ouder echtpaar was in de zomer van 2010 gedwongen te verhuizen naar een verzorgingshuis. Hun zoon meldde dit bij de verzekeringstussenpersoon, die dit bericht niet doorgaf aan de verzekeraar. Enkele maanden later veroorzaakte een gescheurde leiding van de stadsverwarming €7500 aan schade. Het opruimen kostte nog eens €1000.

Beperkte dekking
Begin januari beperkte de verzekeraar de dekking van de opstalverzekering vanwege de verhuizing met terugwerkende kracht tot 1 juli. Vanf die datum was alleen schade door brand, blikseminslag, ontploffing en storm nog gedekt, zodat de verzekeraar de geleden waterschade niet vergoedde.

De zoon ging hier niet mee akkoord en de zaak eindigde bij de geschillencommisise. Die stelde de verzekeraar in het gelijk. De dekking mag worden beperkt wegens leegstand, ook als de tussenpersoon de leegstand niet heeft gemeld. De tussenpersoon handelt namelijk namens de klant. Aangezien de geleden waterschade niet is veroorzaakt door een ontploffing, hoeft de verzekeraar niets uit te keren.

www.kifid.nl/fileupload/jurisprudentie/GeschillenCommissie/2014/Uitspraak_2014-03_Bindend.pdf

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

Reactie toevoegen