Meldpunt Bank Dicht!

Getty Images

Seniorenorganisatie KBO-PCOB krijgt steeds meer klachten en vragen van leden over het sluiten van bankfilialen. De seniorenorganisatie wil daarom in kaart brengen hoeveel sluitingen er in de afgelopen tijd zijn geweest en daarom opent de organisatie het 'Meldpunt Bank Dicht!. Via KBO-PCOB.nl/bankdicht en 030 – 3 400 600 kunnen mensen meldingen doen.

Nog niet zo heel lang geleden was er in zowat ieder dorp en elke buurt van de stad een bankkantoor. Al enige jaren worden bankfilialen gesloten. De coronacrisis lijkt deze trend te versnellen: een tijdelijke sluiting vanwege het virus wordt een blijvende. Banken zeggen goede redenen te hebben om filialen te sluiten. Er wordt minder contact geld gebruikt en klanten maken meer gebruik van online diensten.

De seniorenorganisatie wijst erop dat veel ouderen hier geen enkel probleem mee hebben, maar er is ook een groep die online diensten niet wil of kan gebruiken. Daarvoor moet er een alternatief beschikbaar blijven, zoals een loket bij de plaatselijke boek- en kantoorhandel. Banken zijn hier al mee bezig, maar dit moet klaar zijn voordat een filiaal de deuren sluit, aldus KBO-PCOB.

Auteur 
  • Redactie