Oud-DSB klanten mogen boetevrij aflossen.

Sinds 1 april mogen voormalige DSB klanten boetevrij aflossen. Overstappen naar een andere bank was vaak niet mogelijk door de hoge boeterente.

Dat schrijft internetvergelijker Moneywise.

DSB bank stond bekend om de agressieve manier van verkopen van leningen en hypotheken. Klanten werden naar binnen gehaald met lage rentes maar zagen de rente en de maandlasten daarna al snel stijgen. In bijna alle gevallen betaal je als klant bij DSB fors meer dan bij een andere bank. Inmiddels is DSB al meer dan 10 jaar failliet. En in de voorwaarden van veel klanten van DSB (tegenwoordig heten ze Finqus) staat dat er na 10 jaar boetevrij afgelost mag worden.

Overstappen van DSB naar andere bank

Voor veel klanten van DSB levert overstappen voordeel op. De rente bij DSB is immers hoog. Zeker als je het vergelijkt met de rente van nu bij andere banken. Moneywise geeft gratis oversluitadvies, zodat DSB gedupeerden snel weten of ze met een nieuwe hypotheek beter af zijn. Maar Moneywise wijst er wel op dat dit niet altijd kan doordat er nu strengere regels zijn voor het toekennen van hypotheken.