PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pleidooi voor minister Ouderen en Maatschappij

Twintig organisaties van ouderen, mantelzorgers en zorgaanbieders pleiten ervoor dat er een minister komt die Nederland ouderenvriendelijk moet maken.

Er is volgens velen het nodige mis in Nederland als het gaat om de zorg voor ouderen. Ze moeten vooral thuis blijven wonen, maar de woonomgeving sluit vaak niet aan bij de woonbehoeften. Bovendien moet de zorg steeds meer komen uit het eigen netwerk, wat maar moeilijk lukt. Verder blijkt er een gebrek aan samenhang en afstemming te zijn in de keten van de ouderenzorg  en is er in het algemene meer aandacht, tijd en passende zorg nodig.

De twintig partijen willen dat de formerende partijen een speciale minister voor Ouderen en Maatschappij aanstellen die zich met bovenstaande problematiek bezig houdt. De minister moet een mandaat krijgen en in nauwe samenwerking met relevante ministeries werken aan een integrale aanpak van genoemde problemen. De pleitende organisaties werken de komende tijd acties uit die moeten leiden tot de Agenda voor de zorg.

Deelnemende organisaties zijn: ActiZ, Alzheimer Nederland, BTN, Fysiotherapeuten NVFG net, InEen, KBO-PCOB, KNMP, Laego, LHV, Mezzo, NOOM, NPV-Zorg voor het Leven, NVOG en KNVG, Osteoporose Vereniging, Parkinson Vereniging, Patiëntenfederatie Nederland, Per Saldo, Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland, Verenso en Zorgbelang Nederland.
 
Bron: Patiëntenfederatie Nederland