Top 5 beste restaurants in Nijmegen - 2015

Een bezoek aan Nijmegen kent vele hoogtepunten: de historische gebouwen, de winkels, de prachtige ligging aan het water en de gezellige sfeer. Sluit uw dag af in een goed restaurant, want in Nijmegen weten ze wel wat lekker is. In deze top 5 een overzicht van de beste restaurants in Nijmegen.
  1. De Nieuwe Winkel
  2. Sushi Toku
  3. Tiffin
  4. De Sjalot
  5. Ivory

De Nieuwe Winkel

Het eerste wat u zal opvallen bij De Nieuwe Winkel is het kleurrijke interieur. Als u niet al vrolijk was, dan bent u dat nu wel! Het personeel geeft u ook direct het gevoel van thuiskomen: warm, attent en met de grootste zorg wordt u ontvangen. Op het menu staan creatieve gerechten die met de grootste zorg worden bereid. Denk aan makreel met gefermenteerde komkommer en bloemkool, gerookte eierdooier met schorseneren, eekhoorntjesbrood en Douglas spar of de wilde eend met boerenkoololie, peer en kastanje. Ontzettend creatief en elke smaak op uw bord klopt.

De Sjalot

Bij De Sjalot eet u puur, maar zeker niet eenvoudig. De basis is de geurige, kruidige Arabische-Franse keuken met hier en daar een uitstapje naar andere landen. De eigenaar komt al jaren in Marokko en weet de authentieke smaken uit dit mooie land perfect tot bijzondere gerechten te vertalen. Wat dacht u van Marokkaanse vistajine met rode poon, aardappeltjes en tuinbonen uit eigen tuin en brood? Of de wereldberoemde canard  à l’orange, maar dan in een Arabisch jasje? Ook als vega zit u hier helemaal gebakken, ga bijvoorbeeld voor de tajine van limabonen, groene olijven, gedroogde vruchten en Smen. Oh, en hou ook zeker een plekje over voor een dessert, die wilt u echt niet missen.

Ivory

Laat u door chef-kok Tijs Huijbers meeslepen op een culinair avontuur bij Ivory. De locatie alleen al is ideaal, op loopafstand van de Waalkade en met veel parkeergarages in de buurt. Klassieke gerechten krijgen hier een innovatieve twist. Zin in iets uit de zee als hoofdgerecht? Dan is de gebakken zeetong met crème van pastinaak, quinoa, groene asperges, pata negra, artisjok en schuim van knoflook en amandel een echte winnaar. Liever geen vlees of vis? Wat dacht u dan van de croque monsieur van roomkaas en truffel met krokant van brie de meaux, pastinaak en paddenstoelen? Ja, het wordt nog een hele opgave om een keuze te maken.

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: