Gevulde tomaten met Provençaalse saus

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • Voor de saus:
  • 100 gram paprika rood, gesneden
  • 100 gram uien, fijngesnipperd
  • 100 gram winterpeen, gesneden
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Voor de tomaten:
  • 2 grote vleestomaten
  • 40 gram paprika, fijngehakt
  • 40 gram champignons, fijngehakt
  • 20 gram uien, fijngehakt
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 2 plakken kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voor de saus: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de paprika, champignons, uien en winterpeen toe. Bak deze kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze zachtjes koken. Maak op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  3. Terwijl de saus kookt kun je de tomaten vullen. Snijd het kapje van de tomaten los en verwijder de inhoud met een lepel. Laat ze eventjes uitlekken.
  4. Meng alle ingrediënten met het gehakt (behalve de kaas) door elkaar en vul de tomaten hiermee.
  5. Beleg de tomaten met de kaas en zet voor een half uur in de oven van ongeveer 180 graden.
  6. Serveer de tomaten met de saus eroverheen samen met 300 gram gekookte aardappels.

Benieuwd naar nog meer slanke en lekkere recepten? Ga dan naar www.valtaf.nl.

Voedingswaarden

Energie 
433kcal
Auteur