Gezichtscrème: redder van uw huid

Huidverzorging dag en nacht

Een dagcrème verzorgt en beschermt uw huid tegen invloeden van buitenaf. Een nachtcrème herstelt uw huid terwijl u slaapt. Waar moet u op letten bij het kiezen van uw favoriete smeersel?

Om uw huid te beschermen tegen make-up, rook, uitlaatgassen en zonlicht is het aan te raden om elke dag een dagcrème aan te brengen. Na het reinigen, voor u gaat slapen, smeert u vervolgens weer een andere crème op uw gezicht. Voor elk huidtype zijn er diverse crèmes op de markt, in verschillende prijsklassen. Weet u welk type huid u heeft?

Normale huid
Uw poriën zijn met het blote oog bijna niet zichtbaar en u heeft geen vette plekken op uw voorhoofd of bij uw neus. Ook is er geen sprake van droge plekjes. Vaak hebben alleen jonge mensen dit mooie huidje.

Vette huid
De vette huid is meteen te herkennen aan een glimmende neus, een vettig voorhoofd en/of een kin die olie-achtig is. Dit zijn de plekken waar de meeste talgkliertjes liggen. Mensen met acne hebben vaak een vette huid.

Droge huid
De droge huid is erg gevoelig voor het ontstaan van rimpeltjes. Mensen met een droge huid hebben vaak last van een trekkerig gevoel, schilfertjes of droge rode plekjes.

Gecombineerde huid
Het gecombineerde huidtype komt vaak voor. Het is een mix van zowel de droge als de vette huid.

Gevoelige huid
U heeft een gevoelige huid als u heftig reageert op crèmes, make-up en/of reinigingsmiddeltjes. Dit kan zich uiten in rode plekjes of andere allergie-achtige reacties. Er zijn voor u speciale crèmes op de markt.[PAGEBREAK]UV-straling
UV-stralen in zonlicht zijn een grote boosdoener waar het de veroudering van de huid betreft. Die straling zorgt samen met milieuverontreiniging voor vrije radicalen. De enzymen die daardoor vrijkomen, beschadigen onze huidcellen van binnenuit.

De vet- en vochtbalans raakt verstoord en de huid verliest haar elasticiteit en veerkracht. Zelfs in de winter tasten UV-stralen uw huid aan. Kies daarom altijd voor een crème met een beschermingsfactor. Dit staat vaak duidelijk aangegeven op de potjes of tubes.

Smeren voor u gaat slapen
Waarom zou u voor u gaat slapen een nachtcrème aanbrengen? Uw huid gaat 's nachts flink aan het werk, daarom! Met een goed smeersel in de nacht blijft uw huid glad, soepel en gezond.

Terwijl wij slapen, is de celactiviteit van de huid het meest actief. Een nachtcrème levert waardevolle verzorgende ingrediënten die de tekorten van de huid kunnen aanvullen.

Uw huid kan - ongeacht het seizoen - eigenlijk niet zonder. Een goede nachtcrème ondersteunt met haar voedende werkstoffen de herstelwerkzaamheden en maakt het de huid daardoor een stuk gemakkelijker.

Verzorgingsproducten voor mannen
Ook voor mannen is het belangrijk de huid te beschermen en te verzorgen. Breng daarom na de aftershavebalsem - die de huid kalmeert en verzorgt - een dagcrème speciaal voor mannen aan. Deze beschermt de huid de hele dag door.

Om rimpels tegen te gaan, is er ook voor mannen een keur aan Q10-zalfjes te koop. Voor mannen geldt hetzelfde: kies een crème die past bij uw huidtype.

Auteur 
  • Brenda Kluijver