Groene linzen met tofu

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 300 gram groene linzen
  • 200 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 soeplepel wijnazijn
  • 1 bosje bieslook
  • 1 rode ui
  • laurierbladeren
  • tijm
  • peterselie
  • zout en peper

Bereiding

De linzen samen met het bouquet garni (dit is laurier, tijm en peterselie) in 30 minuten gaar koken in ruim gezouten water. De gerookte tofu in dobbelsteentjes snijden en even bakken. In een kommetje een vinaigrette maken met de notenolie en azijn, peper en zout. Dit over de afgekoelde linzen gieten en met bieslook bestrooien. Tot slot de gerookte tofu over het mengsel strooien.

Auteur