Groentespiezen voor op de BBQ

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in dobbelstenen
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 1 doosje champignons
  • Een bosje rozemarijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 bbq-spies
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de aubergines 2 minuten in ruim kokend water. Laat ze afkoelen op een theedoek of keukenpapier.
  2. Doorboor de groentes één voor één met de barbequespies. Rijg de blokjes aubergine, de tomaatjes en de champignons om en om aan de takjes rozemarijn. Bestrijk de spiesjes dun met olie en breng ze op smaak met zout en peper.
  3. Gril de groentespiezen in 5 tot 8 minuten bruin en gaar.

Benieuwd naar nog meer slanke en lekkere recepten? Ga dan naar www.valtaf.nl.

Aantal personen

4
Energie
95 kcal