Kikkererwtensoep met spinazie

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 450 gram verse spinazie, gewassen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 gram kikkererwten
  • 125 ml light crème fraiche
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de spinazie in ongeveer 3-4 minuten slinken. Schep de spinazie uit de pan en laat deze uitlekken in een zeef. Snijd de spinazie grof.

In dezelfde pan de rest van de olie verhitten en hierin het sjalotje, knoflook, wortel, peterselie samen met de paprikapoeder laten bakken.

Voeg de groentebouillon toe en de helft van de kikkererwten. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de spinazie en de rest van de kikkererwten toe en laat deze kort meeverwarmen.

Serveer de soep met ieder een lepel crème fraiche.

Benieuwd naar nog meer slanke en lekkere recepten? Ga dan naar www.valtaf.nl.

Voedingswaarden

Energie 
179kcal
Auteur