Laat-de-lente-maar-komen-stamppot

Gezond eten is lekker en verstandig. Je hoeft daarvoor lang niet altijd in kookboeken te duiken. Eigen creaties kunnen net zo voedzaam en verantwoord zijn als de menu’s van diëtisten. Daarom vroegen we bezoekers hun lekkerste en gezondste recepten in te sturen. De beste inzendingen vind je hier terug, zoals laat-de-lente-maar-komen-stampot.Gezondheidskeuring van diëtiste Kim Vermeulen "Gezonde Hollandse vegetarische stamppot met veel vitamines door de verschillende groentes."

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 400/500 gram kruimige aardappels
  • 2 rode uien
  • 2 preitjes (ongeveer 200 gram)
  • 100 gram winterpostelein
  • scheutje melk
  • vegetarische worstjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Kook de aardappels in de schil gaar. Nadat ze een beetje afgekoeld zijn, pel ze en stamp ze met een beetje melk tot puree. Snipper de ui en snij de prei in ringen. Fruit in weinig olijfolie eerst de ui twee minuutjes en bak daarna de prei mee tot deze gaar is. Bak ondertussen ook de vegetarische worstjes in olijfolie. Nadat ze mooi bruin zijn, snij je deze in stukjes. Meng de aardappel puree met het prei-uien mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de postelein en de vega-worstjes toe. Warm het eventueel nog even goed door.

Auteur