Luchtige bosvruchtensoufflé

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 80 gram witte basterdsuiker
  • diepgevroren bosvruchten (zak, 300 g)
  • 2 eiwitten
  • stukje sinaasappelschil
  • margarine
  • poedersuiker 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden voor. Zorg ervoor dat er een bakplaat onderin de oven staat. 
Neem 4 ovenvaste schaaltjes en vet deze in met wat margarine. Bestrooi de schaaltjes met basterdsuiker. 
Doe de bosvruchten en de sinaasappelschil in een pan, laat het ontdooien en kook het in 5 minuten zacht. Haal de sinaasappelschil eruit en pureer het fruit in de keukenmachine, in de blender of met de staafmixer. Roer de helft van de basterdsuiker door de fruitmoes en laat het mengsel afkoelen. 
Klop de eiwitten en de rest van de basterdsuiker stijf. 
Schep in elke schaaltje een lepel van de vruchtenmoes. Spatel de rest door de stijfgeklopte eiwitten en verdeel dit mengsel over de vier schaaltjes. 
Zet ze op de hete bakplaat in de oven en laat de soufflés in ongeveer 15 minuten rijzen en gaar worden. 
Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze als ze nog warm zijn.

Auteur