Nasi met pittige vis

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 1 zakje Indonesische nasi koening
  • 1 sjalotje
  • 2 rode pepers
  • 2 dl ketjapmarinade
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels oosterse roerbakolie
  • 2 zakjes Chinese groentemix of nasimix

Bereiding

Nasi bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sjalotje schoonmaken en snipperen en pepers schoonmaken en snipperen. Marinade vermengen met sjalot, peper en suiker. Vis in aluminiumfolie leggen en de marinade eroverheen verdelen. Pakketjes dichtvouwen en in 10 minuten stomen. In de wok de roerbakolie verhitten, de groentemix bakken, nasi toevoegen en de gare vis verdelen door de nasi.

Auteur