Pastagroentesoep

Als we het over gezond eten hebben, denken we vaak aan saaie rauwkost, groenten zonder sausje en aardappels zonder jus. Die tijd is echter al lang voorbij! Met een beetje creativiteit kun je in korte tijd gezonde, maar vooral lekkere, gerechten in elkaar draaien.

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram champignons
  • 50 gram gedroogde volkoren pasta
  • 4 ontvelde tomaten
  • 3 dunne preien
  • 2 lente-uitjes
  • 1 venkelknol
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes verse peterselie
  • 5 sprietjes verse bieslook
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de prei en de lente-uitjes in ringen en snipper de knoflook. Snijd de venkelknol, paprika en de tomaten in blokjes en de broccoli in roosjes. Doe alle groenten in een pan en voeg het water en de groentebouillonblokjes toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken. Voeg vervolgens de volkoren pasta toe. Laat je de soep nog eens 10 minuten koken, zodat de pasta gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout, peper, fijngehakte peterselie en geknipte bieslook.

En zie: een smakelijke maaltijdsoep in slechts 35 minuten!

Auteur