Preicurry met reepjes rundvlees

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokos
  • 800 gram panklare prei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels currypasta (pot)
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram reepjes gekruid rundvlees
  • Zout
  • 4 stukken naanbrood of 300 gram rijst

Bereiding

Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Doe de prei met de tomatenblokjes en de currypasta in een pan en smoor de groente in 10 minuten gaar.

Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de reepjes vlees in enkele minuten bruin en gaar. Strooi er wat zout over en schep het vlees op de prei. Bestrooi het met de geroosterde kokos.

Lekker met (naan)brood of rijst.

Auteur