Schelvis en garnalen in kerriesaus

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 400 gram schelvisfilets (diepvries)
  • 1 kleine ui
  • 1 doosje fijne champignons à 125 gram
  • 20 sprietjes bieslook
  • 25 gram dieetmargarine
  • 1 blik kerriesoep
  • 1 bekertje demi crème fraiche (125 ml)
  • 1 dl melk
  • 100 gram Noorse garnalen (diepvries)
  • Peper
  • Keukenpapier
  • 200 gram witte rijst, bereid volgens gebruiksaanwijzing
  • 600 gram gekookte worteltjes

Bereiding

Schelvisfilets in ca. 2 uur laten ontdooien. Met scherp mes in blokjes van ca. 3 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakken snijden. De bieslook fijnknippen in een kopje.

Een pan met margarine verhitten. Ui en champignons ca. 5 minuten zachtjes bakken. Soep, crème fraiche en melk toevoegen. Al roerende zachtjes aan de kook brengen. Stukjes vis en garnalen erdoor roeren. Met deksel op de pan in ca. 6 minuten zachtjes gaar laten worden. Op smaak brengen met peper. Overdoen in schaal. Bestrooien met bieslook.

Serveren met rijst en worteltjes.

Auteur