Spruitenstoofpot met hazelnoten

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 grote winterwortel, in plakjes
  • 150 gram knolselderij, in blokjes
  • 4 aardappelen (200 gram), in grove stukken
  • 400 gram spruiten, schoongemaakt
  • 1 groentebouillontablet, verkruimeld
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 zakje (75 gram) hazelnoten
  • Eventueel 4 sneden volkoren brood

Bereiding

In braadpan olie verhitten. Ui en wortel 2 minuten fruiten. Knolselderij, aardappelen en spruiten toevoegen en 3 minuten meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Wijn erbij schenken en alles aan de kook brengen. Met deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar stoven.

In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Noten laten afkoelen en op snijplank grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen. Groenten met beetje stoofvocht over 4 diepe borden verdelen. Bestrooien met hazelnoten. Lekker met volkorenbrood of anders de hoeveelheid aardappels vermeerderen tot 400 gram.