Stamppot met champignons, paprika en ham

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte aardappelen
  • 150 gram champignons, in stukjes
  • 150 gram gepofte paprika, in reepjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 klontjes halfvolle boter
  • Scheutje melk
  • Provencaalse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Stamp de gekookte aardappels tot puree samen met een klein scheutje melk. Houd deze warm.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin eerst de champignons. Voeg de hamblokjes toe, laat deze ook 2 minuten meebakken. Voeg vervolgens de bosui en paprika toe. Bak deze ook nog eens ongeveer 2 a 3 minuten. Maak ze op smaak.
  3. Voeg de twee klontjes boter toe en laat deze smelten. Voeg het groentemengsel toe aan de puree en meng goed door elkaar.

Tip: Voor de vegetarische versie, laat de hamblokjes weg en vervang deze door een andere groente zoals prei!

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Auteur