Stoofperen met zuurkool en erwten

Gezond eten is lekker en verstandig. Je hoeft daarvoor lang niet altijd in kookboeken te duiken. Eigen creaties kunnen net zo voedzaam en verantwoord zijn als de menu’s van diëtisten. Daarom vroegen we bezoekers hun lekkerste en gezondste recepten in te sturen. De beste inzendingen vind je hier terug, zoals Stoofperen met zuurkool en erwten.Gezondheidskeuring van diëtiste Kim Vermeulen "Een originele vegetarische maaltijd met weinig vet." 

Ingrediënten

  • 4 stoofperen
  • 400 gram zuurkool
  • 300 gram spliterwten
  • 1 blok rooktahoe
  • 1 ui, fijn gesneden
  • zout en peper
  • 1 eetlepel kokoscreme
  • 2 eetlepels sesam olie
  • 1 eetlepel sesam zaadjes, geroosterd
  • 1 eetlepel shoyu

Bereiding

Doe de stoofperen in een pan met weinig water en voeg 1 theelepel zout toe. Laat de stoofperen langzaam gaar worden. Zet dan de spliterwten in een andere pan met ruim water op en voeg 1 dessertlepel zout toe. Laat ook deze gaar worden. Pureer vervolgens de erwten met de kokoscrème.

Doe de olie in een koekenpan, fruit de ui en de in hele kleine stukjes gesneden rooktahoe. Voeg de shoyu toe na 15 minuten. Ga nog 5 minuten door met roerend fruiten. Snij alle vier de stoofperen in vier delen en leg ze in een schaal. Leg eerst de zuurkool en dan de erwtenpuree tussen de peren. Schenk hierop het ui-tahoe mengsel. Strooi dan de geroosterde sesamzaadjes en de vers gemalen peper erop.

Auteur