Turkse hummus

Gezond eten is lekker en verstandig. Je hoeft daarvoor lang niet altijd in kookboeken te duiken. Eigen creaties kunnen net zo voedzaam en verantwoord zijn als de menu’s van diëtisten. Daarom vroegen we bezoekers hun lekkerste en gezondste recepten in te sturen. De beste inzendingen vind je hier terug, zoals Turkse hummus.Gezondheidskeuring van diëtiste Kim Vermeulen "Erg vet gerecht. Wees zuinig met olijfolie en tahin (sesampasta)! Olijfolie bevat veel gezonde vetten, maar 1 dl bevat maar liefst  900 calorieën, de tahin (1 dl) bevat 577 calorieën."

Ingrediënten

  • 350 gare kikkererwten
  • 1 dl olijfolie
  • 4 teen knoflook
  • 3/4 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • cayennepeper
  • 1 dl tahin
  • sap van 2 citroenen

Bereiding

Pers de knoflook. Pureer dan de kikkererwten met de tahin in de keukenmachine. Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Spatel de komijn en de olijfolie erdoor. Serveer op een platbord en bestrooi met paprikapoeder. Smeer de hummus op stukjes stokbrood of op warm pitabrood.
Auteur