Vegetarische Tarly

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
1

Ingrediënten

  • 75 gram Tarly (ongekookt)
  • 200 gram sperziebonen
  • 10 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 75 gram geitenkaas
  • 2 abrikozen (gedroogd)
  • 10 gram vloeibare margarine
  • scheutje citroensap

Bereiding

Kook de Tarly volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Snij de geitenkaas en abrikozen in blokjes. Verwarm de boter en voeg daar de citroensap aan toe. Voeg de sperziebonen, kaas en abrikozen erbij en verwarm deze kort. Rooster de pijnboompitten kort in een hete koekenpan. Serveer de warme bonen, kaas en abrikozen over de gekookte Tarly en maak het gerecht af met door de pijnboompitjes erover te strooien.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Auteur