Verzorgingshuis Jan Slagter nog onvoldoende

Het Ben Oude Nijhuis, het verzorgingshuis van omroepdirecteur Jan Slagter, voldoet onvoldoende aan de normen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Inspectierapport

In het rapport uit juni 2019 scoort het verzorgingshuis goed op drie van de tien normen voor persoonsgerichte zorg. Aan de andere zeven normen voor onder meer deskundige zorg en het sturen op kwaliteit en veiligheid, voldeed het verzorgingshuis niet. 

Medicatie en deskundigen

Uit het rapport blijkt dat medicatie niet goed wordt afgetekend. Zo kon de inspectie niet nagaan of bepaalde medicijnen op de goede tijd gegeven waren. Ook schrijft de inspectie dat er geen of onvoldoende psychologische ondersteuning aanwezig is en er niet genoeg relevante deskundigen beschikbaar zijn. Het verzorgingshuis krijgt zes maanden om orde op zaken te stellen, anders wordt het onder toezicht geplaatst.

Ben Oude Nijhuis

Jan Slagter richtte Stichting Ben Oude Nijhuis op naar aanleiding van een uitzending van Pauw in 2014. Daarin vertelde Ben Oude Nijhuis over de slechte omstandigheden in het verzorgingshuis van zijn vrouw. In oktober 2017 opende Jan Slagter met zijn stichting een verzorgingshuis in Rotterdam dat vernoemd is naar Oude Nijhuis, die kort na de uitzending van Pauw overleed. 

Bronnen: IGJ, EenVandaag, NOS