Waar gaan we dansen?

Als je lichamelijke klachten krijgt, kan dansen een prima manier zijn om toch genoeg te bewegen. Door de swingende muziek gaan de voetjes vanzelf van de vloer. Maar waar? Klik op deze tips en ga lekker uit dansen.

Zumba Gold

Denk je dat latindansen wat te moeilijk is? Misschien is Zumba Gold dan iets: Zumba is danstraining op vrolijke Caribische en andere wereldmuziek. Bij Zumba Gold is het tempo iets aangepast, daardoor zijn de danslessen voor iedereen te volgen. Deze dansles wordt gegeven in 8 dansscholen in Noord Holland.

Buikdansen

Dagelijks veel bewegen, dat maakt je botten sterk. Dansen is een gewichtdragende sport en daarmee is het goed tegen osteoporose. En – iets meer out of the box - wat dacht je van buikdansen? Wie zich een beetje stram voelt en zich wat soepeler en gracieuzer wil bewegen, kan zich aanmelden voor een buikdansles. Dat kan in Haarlem, Utrecht, Amsterdam en Zaandam.

Hiphop

Ook hiphoples voor grannies wordt alom aangeboden, bijvoorbeeld door zorgorganisatie Marente die actief is in de Rijn- Duin en Bollenstreek. In de hiphopcursus komen de hipste dansmoves voorbij is een ‘leuke, eigentijdse manier om in beweging te blijven en meteen balans- en krachtoefeningen te doen.’  Deze hiphop cursus wordt aangeboden in de omgeving van Leiden.

Dansen in het zwembad

Maar als je last hebt van gewrichten of rug hoef je niet per se te dansen op een harde ondergrond. Dansen in het water van een zwembad is prettig bij stijve ledematen. Langzame, vloeiende bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van je ademhaling. De cursus wordt gegeven in Utrecht en Zutphen.

Swingen en dansles

Wekelijks samen met anderen dansen kan je sociale leven de opkikker geven die het soms even nodig heeft. Het is een leuk manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het voordeel van een vrolijke activiteit als dansen is bovendien dat je niet per se hoeft te praten (mag wel natuurlijk, zeker bij de afterparty), en dat is soms wel zo prettig voor de introverten onder ons. Deze Amsterdamse dansschool organiseert clubavonden, maar ook klassieke en moderne dansles voor 40-plussers en 60-plussers.

Dans met DJ

Kijk eens op de agenda van het Danspaleis een dansfeest voor ouderen – door het hele land, waar samen met vrijwilligers wordt gedanst. De DJ draait muziek uit vroegere jaren.