Wat zegt de lengte van uw vingers?

Alles over vingerlengte

Vingerlengte is al vaak onderwerp van onderzoek geweest. Er is dan ook al heel wat over gezegd en geschreven. Zo zouden je vingers iets zeggen over je persoonlijkheid en karakter, maar ook over je gezondheid. En dat niet alleen. Het zou bij mannen ook iets zeggen over de lengte van de penis en wist je dat beursmakelaars met een langere ringvinger meer winst maken?

De lengte van iemands vingers wordt al in de baarmoeder bepaald. Hoe meer testosteron er in de baarmoeder aanwezig was, hoe langer de ringvinger is ten opzichte van de wijsvinger.

Lange wijsvinger?

Mannen met lange wijsvingers zouden een lager risico lopen op prostaatkanker. Dat concludeerden Britse onderzoekers van Warwick University en het Institute of Cancer Research (ICR) in 2010 na een uitgebreide studie. Daaruit bleek dat jonge mannen wiens wijsvinger langer is dan hun ringvinger een derde minder kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen, dan mannen wiens ringvinger langer is dan hun wijsvinger. Bij mannen boven de 60 jaar was het verband zelfs nog sterker: mannen met lange wijsvingers hadden 87 procent minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Motorneuronziekten

Ander onderzoek wijst uit dat de lengte van de vingers het risico op motorneuronziekten, waarvan ALS de meestvoorkomende is, kunnen voorspellen. Motorneuronziekten zijn een groep van aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel. Motorneuronen controleren de spierfunctie en zijn verantwoordelijk voor onder andere lichaamsbeweging. Door de ziekte gaat de functie van deze cellen achteruit of sterven ze af.

Aantrekkelijkheid

Vingers zouden dus mogelijk kunnen wijzen op ziektes, maar verraden ook positievere punten. Bijvoorbeeld hoe aantrekkelijk het gezicht van een man gevonden wordt. Onderzoekers gingen na of de aantrekkelijkheid van de stem, lichaamsgeur en gelaatstrekken samenhangen met de vingerlengte. Ze ontdekten onder meer dat mannen met een lange wijsvinger ook een symmetrischer gezicht hebben én aantrekkelijker gevonden worden door vrouwen. De lichaamsgeur en stem vertoonden geen samenhang met de vingerlengte. 

Penislengte

Zuid-Koreaanse wetenschappers van Gachon University gingen op zoek naar een verband tussen penislengte en de lengte van vingers. En dat vonden ze. Een klein verschil in lengte tussen de wijsvinger en de ringvinger wijst volgens hen op een relatief lange penis. Ze kwamen tot hun bevindingen door 144 mannen te onderzoeken die een urologische operatie ondergingen. Terwijl de patiënten buiten bewustzijn op de operatietafel lagen, brachten de onderzoekers hun vingerlengtes en penislengte in kaart. Het gemiddelde verschil tussen wijsvinger- en ringvingerlengte bleek 0,97 centimeter. Maar hoe kleiner dit verschil, hoe groter de lengte van de penis.

Typisch mannelijke eigenschappen

Iemand die al tientallen onderzoeken heeft gedaan naar de lengte van vingers is hoogleraar John Manning. Hij schreef er zelfs een heel boek, Het Vingerboek, over. Volgens hem wijzen alle onderzoeksresultaten in dezelfde richting: mensen met relatief lange ringvingers, zowel mannen als vrouwen, hebben meer typisch mannelijke eigenschappen. Ze hebben sterkere spieren en zijn succesvoller op het sportveld. Ook zijn ze in gedrag agressiever en minder emphatisch.

Trefwoorden:

1 Reactie

Door Marie (niet gecontroleerd) op zo, 9-6-2019 - 19:21

Er klopt bij mijzelf als bij mijn man weinig van.