Zachte voeten in een paar stappen

Tips en trucs

Uw voeten verdienen verzorging: ze dragen immers de hele dag uw gewicht. Met dit stappenplan houdt u uw voeten in goede conditie en voorkomt u problemen aan uw trouwe benenwagen.

Stappenplan
Stap 1: Maak thuis een voetenbad met lekker handwarm water. Doe er badzout of een badbruistablet voor voeten in. U kunt eventueel ook nog kiezen voor badolie. Laat uw voeten een minuut of tien weken in dit voetenbad.

 

Stap 2: Geef uw voeten daarna een grote scrubbeurt met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijdert u de dode huidcellen en worden ze zijdezacht. Spoel uw voeten goed af en droog ze af.

 

Stap 3: Na het drogen kunt u overtollig eelt verwijderen met een puimsteentje. Doe dat wel voorzichtig. Er mag best wat eelt op uw voeten blijven zitten.

 

Stap 4: Spoel uw voeten hierna opnieuw af en droog ze goed af. Door ze goed te drogen, voorkomt u schimmels. Vooral tussen uw tenen ontstaan deze makkelijk als er vocht achterblijft.

 

Stap 5: Om eelt te voorkomen, kunt u uw voeten elke dag insmeren met een vette crème. Zo blijven ze zacht. Ook krijgt de buitenste laag zo geen kans te verharden.

 

Stap 6: Uw voeten vinden een wisselbadje fijn. Dat doet u zo: maak twee voetenbadjes klaar, eentje met warm water en een verzorgend product en eentje met koud water. In het warme badje blijft u vijf minuten zitten en in het koude badje 15 seconden. Wissel dit een paar keer af en eindig met koud water. Droog daarna alleen de ruimte tussen uw tenen. Pak uw voeten vervolgens warm in. Zo stimuleert u de doorbloeding.
Nog even dit

  • Heeft pijnlijke voeten, door bijvoorbeeld een likdoorn, keer dan uw sokken of panty binnenstebuiten. De naad kan dan geen pijn meer doen. U kunt tegenwoordig ook naadloze sokken kopen.
  • Was uw voeten goed, maar zonder zeep. Zeep verstoort de zuurgraad van de voeten, waardoor schimmels meer kans krijgen.
  • Heeft u dikke nagels die moeilijk te knippen zijn? Knip ze dan nadat u heeft gedoucht of gebadderd. U teennagels zijn dan zachter. In plaats van knippen kunt u ze ook vijlen.
  • Doe regelmatig voetoefeningen om de spieren soepel te houden en de bloedsomloop te stimuleren. Probeer met uw tenen een knikker, balletje of theedoek op te rapen.
  • Meng het sap van een citroen met twee eetlepels olijfolie en twee lepels zeezout. Masseer hier uw voeten mee in. Uw huid wordt dan zacht en soepel.
  • Knip uw teennagels recht af om ingroeiende hoekjes te voorkomen.
Trefwoorden: