Warme salade met garnalen

Maak zelf ontvelde, gegrilde paprika's met onze handige tip.

Ingrediënten

  • 1 groene, gele, rode en oranje paprika
  • 1/2 bosje bosuitjes
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode chilipeper
  • 12 grote garnalen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • zout en peper

Bereiding

  • Was de paprika’s, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten.
  • Grill en ontvel ze (zie tip).
  • Was de bosuitjes en snijd het witte deel in dunne ringen.
  • Halveer de olijven.
  • Ontdoe de chilipepers van zaad en zaadlijsten en hak ze fijn.
  • Maak de garnalen los uit de schaal, verwijder de darm, was ze en pel ze.
  • Verhit 3 eetlepels olie en stoof de chilipepers.
  • Braad de garnalen in de chiliolie aan beide kanten 2 tot 3 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de salade-ingrediënten in een schaal.
  • Meng de rest van de olie met de chiliolie uit de pan en de azijn en giet er overheen.
  • Serveer met de garnalen.

Tip

Gegrilde, ontvelde paprika’s kun je makkelijk zelf maken. Er zijn verschillende methodes. Houd met een tang of vork een paprika in een vlam tot het velletje zwart wordt. Of laat de paprika zwart blakeren in een hete grillpan of oven. Keer de paprika regelmatig om tot er overal zwarte blaren ontstaan. Doe de paprika dan in een plastic zak of in een kom met huishoudfolie erover. Een kwartier laten afkoelen en je trekt het velletje er zo af.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30 minuten