Groepsrondreis: Zwitserland per trein

Zwitserland is hèt land bij uitstek om per trein te ontdekken. Nergens in Europa is het spoorwegnetwerk zo uitgebreid en feilloos als in Zwitserland. U bezoekt een aantal interessante steden, reist met de Golden Pass Line van Luzern naar Interlaken, bezoekt de Jungfraujoch en de Gornergrat en stapt aan boord van de wereldberoemde Glacier Express.

Informatiebijeenkomst

Voor mensen die al geboekt hebben houden wij een informatiebijeenkomst over deze reis op donderdag 6 september om 15:00 uur in Baarn. Mocht u nog twijfelen over deze reis en wilt u daarom graag de informatiebijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich opgeven voor deze informatiebijeenkomst door contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch (Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 €0,10 p/m) of u kunt een mail sturen naar het volgende e-mailadres: info@metplusopreis.nl

 

Tijdens deze 8-daagse treinreis reist u per ICE trein naar Basel, waar u overstapt op het Zwitserse spoorwegnetwerk. Op dag 8 reist u comfortabel per ICE trein terug naar Utrecht.

Missing media-item.

Reisprogramma

Dag 1
In de ochtend verzamelen op Utrecht Centraal. U stapt aan boord van de ICE naar Basel. Voor iedereen zijn zitplaatsen gereserveerd in de tweede klasse.  
 
IC 105    Utrecht Centraal – Basel SBB    08.32 – 14.47 uur
 
Na aankomst in Basel reist u verder naar Luzern. Lunch op eigen gelegenheid. In Luzern wandelt u naar uw hotel, het Radisson Blu Hotel. De bagage wordt van het perron naar het hotel gebracht. 

Hotel Radisson Blu****

Dit hotel is gelegen op loopafstand van het treinstation en diverse toeristische attracties. Het hotel beschikt over ruime kamers, voorzien van alle moderne gemakken. Verder beschikt het hotel over een bar, een restaurant, een spa en een fitness center.  
Diner en overnachting in het hotel.  

Dag 2
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt uitchecken. In de ochtend heeft u tijd om door Luzern te wandelen.  De bagage wordt naar het station gebracht. In de middag gaat u aan boord van de Golden Pass Panoramic Brünig-trein naar Interlaken. Onderweg kunt u genieten van het schitterende landschap met verspreid staande houten chalets.  
Na aankomst in Interlaken transfer naar het hotel. Uw bagage wordt naar het hotel gebracht. U verblijft in Hotel Du Nord (juni) of Hotel Metropole (september).

Hotel Du Nord****

Dit hotel is gunstig gelegen in het centrum van Interlaken, niet ver van het treinstation Interlaken-Ost en de gondel Harderbahn. Alle kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Het hotel beschikt verder over een restaurant en een bar. In de omgeving van het hotel ligt het Bödelibad, met openbare binnen-
en buitenzwembaden en diverse spa- en fitnessfaciliteiten. 
 
Hotel Metropole****
Dit hotel is gelegen in het centrum van Interlaken. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de Jungfrau berg. Alle kamers zijn voorzien van moderne gemakken. Het hotel beschikt verder over een bar, een restaurant en een overdekt zwembad en sauna. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de omgeving verkennen.   
 
Interlaken is gelegen tussen het Meer van Thun en het Meer van Brienz. Geniet van het panoramische uitzicht op de Jungfraujoch, de Mönch, de Eiger en de Schilthorn. 
 
Lunch op eigen gelegenheid. Diner en overnachting in Interlaken.

Dag 3
Ontbijt in het hotel. Vandaag maakt u een excursie naar de Jungfraujoch, de Top van Europa. Het Jungfrauspoor brengt u naar de top van de Jungfraujoch, met op 3454 meter hoogte het hoogste treinstation van Europa. Dit gebied behoort sinds december 2001 tot het werelderfgoed van UNESCO. Geniet van het schitterende uitzicht op de Aletsch-gletsjer, de langste gletsjer in de Alpen.
 
De rest van de dag is ter vrije besteding. Lunch op eigen gelegenheid. Diner en overnachting in Interlaken.

Dag 4
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt transfer naar het treinstation. De bagage wordt naar het station gebracht. U reist per trein naar Zermatt. 
 
Zermatt is een autovrij dorp aan de voet van de Matterhorn. Het dorp wordt omringd door vele hoge Alpen en is zowel in de zomer als in de winter een populair vakantieoord. 
Na aankomst wandelt u naar uw hotel. De bagage wordt vanaf de uitgang van het station naar het hotel gebracht. U verblijft in Hotel Alpen Resort.
 
Hotel Alpen Resort****
Dit hotel heeft een centrale ligging in Zermatt, niet ver van het treinstation. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben allemaal uitzicht op de Matterhorn. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een binnenzwembad met wellness center en een buitentennisbaan.  De rest van de middag is ter vrije besteding. Lunch op eigen gelegenheid. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 5
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt is het tijd om de Gornergrat te beklimmen. Per tandradbaan reist u naar de top, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de beroemde Matterhorn.
 
Gornergrat
Een topattractie in het Zwitserse Wallis: de Gornergrat Bahn. Geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren. Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat heeft u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 bergen van meer dan vierduizend meter hoog plus de majestueuze Matterhorn (4478 m), plus de op één na langste gletsjer van de Alpen. De Gornergrat Bahn, ook wel de Matterhorn Express genaamd, is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door dichte bossen en over alpenweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik pak sneeuw. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant waar het goed uitrusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt.
In de middag heeft u de gelegenheid om door Zermatt te wandelen. Lunch op eigen gelegenheid. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6
Ontbijt in het hotel.  Na het ontbijt transfer naar het treinstation, waar u aan boord stapt van de wereldberoemde Glacier Express. Op comfortabele wijze reist u naar Davos. Neem plaats op uw gereserveerde stoel in het panoramarijtuig en geniet van het veelzijdige landschap dat aan u voorbijglijdt! De lunch wordt aan boord geserveerd.
                                                      
Missing media-item.Glacier Express
Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in Graubünden en Zermatt in Wallis. U reist in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met bossen, hoge bergen en stille dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert, krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen, zodat op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. Hoogtepunten zijn er volop: het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2033 meter hoogte, het hoogste punt van de lijn, en op het eind van de reis de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent. Al met al een reis om niet snel te vergeten, ook al vanwege het uitstekende comfort, de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.

Grischa Hotel****

Dit recentelijk geopende hotel bevindt zich tegenover het station. Het hotel beschikt over diverse restaurants. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van moderne gemakken. Vanuit het hotel loopt u zo naar de Jakobshorn-kabelbaan en heeft u alle mogelijkheden om het omliggende gebied te verkennen. 

Davos
Davos, de grootste bergvakantieplaats in de Alpen, is gelegen in het kanton Graubünden. Davos is gelegen op een hoogte van 1560 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Europa. In de winter is het een ideale plaats voor de wintersport, in de zomer zijn er vele wandelmogelijkheden, brengen de verschillende treinen en kabelbanen u naar de toppen van de bergen en kunt u het Kirchner Museum bezoeken (met een omvangrijke verzameling van de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner. In Davos is verder het Nederlands Astmacentrum Davos gevestigd. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7
Ontbijt in het hotel.  Deze dag is geheel ter vrije besteding. Geniet van de prachtige omgeving! Er zijn diverse mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Pak één van de kabelbanen/treinen de bergen in, bezoek het museum of wandel rustig door dit gezellige stadje.
 
Lunch op eigen gelegenheid. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 8
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt uitchecken. Transfer naar het treinstation. De bagage wordt naar de ingang van het station gebracht. Vandaag reist u per trein naar Basel, waar u aan boord stapt van de ICE naar Nederland. 
 
IC 104    Basel SBB – Utrecht Centraal   15.12 – 21.26 uur
 
Einde programma.

Missing media-item.

Vertrek en prijsinformatie:

Reisdata: 15 - 22 september 2012  
De reissom is: € 2.250,- per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: € 250,-
Minimaal 20, maximaal ca. 25 personen
Deze reis is ook op individuele basis te boeken. Prijs op aanvraag. 

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op een minimale deelname van 20 personen en onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen:

 • Treinreis Utrecht – Basel v.v. per ICE in 2eklasse, inclusief zitplaatsreservering
 • Alle treinreizen in Zwitserland in 1eklasse
 • 7 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Bagage afhandeling in de hotels
 • Bagage transport van de uitgang van het station naar het hotel v.v. in Luzern, Interlaken, Zermatt en Davos (Op de overstap stations is geen bagage servicemogelijk en dient u zelf de koffer te dragen, evenals van de trein naar de uitgang van het station, tenzij anders aangegeven)
 • Transfers van de stations naar de hotels v.v. in Interlaken
 • Gereserveerde zitplaatsen aan boord van de Golden Pass Express van Luzern naar Interlaken
 • Excursie naar de Junchfraujoch, vanuit Interlaken
 • Excursie naar de Gornergrat, vanuit Zermatt
 • Treinreis per Glacier Express, inclusief lunch en zitplaatsreservering
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de reis
 • Reisdocumentatie 

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Overige niet-genoemde kosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (deze zijn af te sluiten via het boekingsformulier onderaan de pagina)
Meer informatie over de diverse verzekeringen kunt u hier vinden.

Informatiebijeenkomst

Voor mensen die al geboekt hebben houden wij een informatiebijeenkomst over deze reis op donderdag 6 september om 15:00 uur in Baarn. Mocht u nog twijfelen over deze reis en wilt u daarom graag de informatiebijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich opgeven voor deze informatiebijeenkomst door contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch (Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 €0,10 p/m) of u kunt een mail sturen naar het volgende e-mailadres: info@metplusopreis.nl

Meer informatie of reserveren 

Wilt u meer informatie over deze reis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 (€ 0,10 p/m).
Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.
Wilt u voor meer dan 2 personen boeken, neem dan contact met ons op. 

Deze Plusreis wordt uitgevoerd door Incento BV

Incento BV is lid van de ANVR en is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Auteur 
 • Redactie