Vieze geur uit de gootsteen? Met deze simpele tips los je het op

Getty Images

Dagelijks spoelen we tijdens de afwas onbedoeld veel viezigheid door het gootsteenputje. Niet vreemd dus als die na een tijdje vieze luchtjes gaat verspreiden. Maar hoe kom je van een stinkende gootsteen af?

Milde geurtjes 

In een artikel van RTL Nieuws is te lezen dat een geschikte truc om van de vieze luchtjes uit je gootsteen af te komen, is om simpelweg de waterkoker aan te zetten en wat kokend water in het gootsteenputje te gieten. Dit doodt de bacteriën en neemt de stank weg. Deze tip is vooral geschikt voor wie met milde geurtjes te kampen heeft. 

Hardnekkige luchtjes

Is de stank uit je gootsteen hardnekkiger? Dan komt deze tip met baking soda en azijn aan de pas. Mix een handje baking soda met wat water en giet dit in het gootsteenputje. Giet hier vervolgens een kopje azijn achteraan. Neem een beetje afstand, want dit mengsel gaat hard borrelen. Giet na een kwartiertje een waterkoker vol kokend water in de gootsteen. De vieze luchtjes zijn als het goed is verdwenen.  

Frisser alternatief

Als je geen schoonmaakazijn in de kast hebt staan, kun je dit ook vervangen door citroen. Dit verdrijft niet alleen de stank, maar voegt ook een frisse citroengeur toe. Je volgt dezelfde stappen als bij de tip hierboven, maar vervangt het schoonmaakazijn door een kopje citroensap. Je kunt dit ook nog mengen met een andere lekker geurend product, zoals lavendelolie.  

Stank voorkomen 

Het beste is natuurlijk als je de vieze luchtjes uit je gootsteen kunt voorkomen. Geef muffe geurtjes geen kans en geef je gootsteen regelmatig een snelle schoonmaakbeurt. Reinig je gootsteen dagelijks met een schuursponsje of afwasborstel met wat afwasmiddel. Spoel het sop met wat kokend water door het putje. Zo houd je de afvoer vrij van opstoppingen en aanslag en voorkom je dat bacteriën, die de stank verspreiden, zich ophopen. Heb je geen gootsteenzeef? Schaf er dan één aan om de meeste viezigheid uit je gootsteenputje te weren. 

Auteur 
Bron 
  • RTL Nieuws