PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Adèle, Conny & Jasperina

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Nu in de schouwburg: de muziektheaterproductie ‘Adèle Conny Jasperina - de Grote Drie’. Een ode aan de drie grande dames van het naoorlogse cabaret en de musical: Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong.

Sentimental journey

In de voorstelling komen Ellen Pieters (Adèle), Frédérique Sluyterman van Loo (Conny) en Hanneke Drenth (Jasperina) bij elkaar om een tournee naar het buitenland voor te bereiden. Daarvoor zingen zij het mooiste en beste uit hun eigen en elkaars repertoire, veelal klassiekers als Dobbe Dobbe Dobbe, De meisjes van de suikerwerkfabriek, Wat heb je gedaan Daan, De minutenwals, Het is over, Herr Heinzelmann, De Wandelclub en Roll another one. Een ware sentimental journey.

Te zien t/m 18 mei in het theater. Klik hier voor de speellijst.

Uit de recensies

NRC: “Met zichtbare zorg is repertoire verzameld dat vaak verrast omdat het zelden meer te horen is.”
MusicalJournaal.nl: “Niet alleen voor de kenner is het een genoeglijke voorstelling, ook voor de jonge generatie zijn de pakkende liedteksten een inspiratiebron die recht in het hart kunnen raken.”
Theaterkrant: “Vooral Pieters zet een zeer overtuigende Adèle Bloemendaal neer. Ze beheerst de stem en de karakteristieke lach van Adèle perfect.”

Foto: Robin Kamphuis

Reactie toevoegen