Cultuurtip: daar zit muziek in

Francis & Dominic Show
Mark Engelen

De een houdt van ABBA, de ander van ACDC. Maar wat deze uitersten gemeen hebben, is dat hun muziek voor de liefhebbers ontspant, verbroedert en vreugde geeft. Amen! Deze rasmuzikanten en -zangers toeren op dit moment door het land met persoonlijke voorstellingen.

1. The Francis & Dominic Show

Ze leerden elkaar kennen bij het tv-programma Maestro: de sopraan Francis van Broekhuizen en de Britse contrabassist Dominic Seldis. En ze kwamen erachter dat ze muzikaal veel gemeen hebben én eenzelfde gevoel voor humor bezitten. Ze weten dat met aanstekelijk enthousiasme over te brengen op het publiek in een vermakelijke show vol met persoonlijke verhalen, liedjes en publieksparticipatie.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.francisdominicshow.nl

Voorproefje:

2. Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

De vorig jaar overleden zanger, gitarist, componist en Doe Maar-legende Henny Vrienten krijgt in het theater een eerbetoon van zijn eigen zoon Xander en zangeres Trijntje Oosterhuis. Aanleiding was de gelijknamige cd met symfonische bewerkingen (i.s.m. het Residentie Orkest Den Haag) van zestien nummers van Henny Vrientens laatste drie soloalbums. Naast Xander zijn ook de kinderen Melle, Meke en Polle Vrienten op het album te horen. “Met zijn familie zit ook zijn ziel erin, dit is de mooiste manier om de muziek van Henny Vrienten te vieren”, aldus Trijntje. Voor de theatertour heeft Xander een vijfmansband samengesteld inclusief hemzelf (bas, zang) en zijn broer Polle (mondharmonica, gitaar, zang).

Kijk voor meer informatie en de speellijst op https://www.trijntje.nl

Voorproefje:

3. Little Torch van Wouter Hamel

Ook Wouter Hamel koppelt een theatertour aan het verschijnen van een nieuws cd: Little Torch. De jazz/popzanger reist sinds zijn debuutalbum Hamel uit 2007 met zijn band langs de meest prestigieuze jazzpodia over de hele wereld en is razend populair in Zuid-Korea en Japan. Zijn muziek is een mix van jazz, funk, blues, soul en pop. Little Torch is een album vol sprookjesachtige nummers, die in de intimiteit van het theater helemaal tot hun recht komen.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op https://www.wouterhamel.com

Voorproefje:

Auteur