PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Kunst en design in Rotterdam

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Kunst- en designliefhebbers kunnen aanstaand weekend hun hart ophalen in Rotterdam. Zowel de designbeurs OBJECT Rotterdam als de kunstbeurs ART Rotterdam vinden vrijwel tegelijkertijd plaats. Een mooie combinatie voor een cultureel dagje uit.

OBJECT

De designbeurs OBJECT Rotterdam (10 t/m 12 februari) is om meer dan één reden een aanrader. Je vindt er allereerst een bonte verzameling moderne meubels, interieurontwerpen en woonaccessoires van meer dan 75 nationale en internationale ontwerpers, zowel gevestigde namen als jonge talenten. De locatie zelf is ook een eyecatcher. Dat is het ss Rotterdam, het markante schip van de Holland-Amerika Lijn. Diverse zalen, hotelkamers, binnen- en buitendekken van het indrukwekkende schip doen dienst als tentoonstellingsruimte. Zelfs de machinekamer is voor publiek opengesteld en ingericht.

Het ss Rotterdam ligt in de wijk Katendrecht aan de 3e Katendrechtsehoofd.
Openingstijden: www.objectrotterdam.com

ART

De internationale kunstbeurs Art Rotterdam (9 t/m 12 februari) toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Art Rotterdam vindt plaats in de Van Nellefabriek aan de Van Nelleweg 1. Het monumentale pand, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO prijkt, is onderverdeeld in aparte secties waar bijvoorbeeld nieuw talent, toonaangevende galeries, videokunst en performancekunst zijn ondergebracht. De 60 jonge kunstenaars die in 2015 van het Mondriaan Fonds een stimuleringspremie hebben gekregen, vinden met nieuw werk onderdak in het oude distributiecentrum van de Van Nellefabriek.

Openingstijden: www.artrotterdam.com

Foto: Geert Broertjes