PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Kunst & Varen

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Lekker varen en tegelijkertijd genieten van kunst en historie: tot eind oktober vormen de kades van de historische grachten in de Keistad het decor van kunst, variërend van beeldende kunst tot gedichten.

Kunst langs de grachten

Wie een boottocht langs de kunstwerken wil maken, kan terecht bij de Amersfoortse Stichting Waterlijn Rondvaarten, die dit jaar door ANWB-leden zijn gekozen tot ‘het leukste uitje van de provincie Utrecht’. Al varend kom je langs een aantal kunstwerken langs de grachten en krijg je daarbij uitleg van een verteller.

“Alle kunstwerken van ‘Kunst & Varen’ hebben een link met Heilige Huisjes, het thema van dit jaar”, vertelt organisator Herman Dummer. “Ze hebben betrekking op vastgeroeste ideeën, het opzoeken van grenzen en het doorbreken van gewoontes.” De boottocht duurt ca. 45 minuten en kost €5 per persoon. Kijk op www.kunstenvaren.nl voor de vaartijden. Het is ook mogelijk om de route op de fiets of te voet te volgen; een folder met de route is op vele plekken in de stad gratis verkrijgbaar.

Kunst in de vensterbank

In dezelfde periode als ‘Kunst & Varen’ loopt ook het ‘Vensterbankenproject’ van de Amersfoortse Galerie Absoluut. Zo’n vijftig kunstenaars tonen hun kunstwerk aan buitenmuren, op vensterbanken of voor de ramen van Amersfoortse huizen en bedrijven. Het routeboekje is te downloaden via www.galerieabsoluut.nl of af te halen bij de VVV aan de Breestraat 1.