PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Museum in bloei

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Aangezien de lente qua temperatuur tijdelijk in een dipje zit, is het goed uit te kijken naar passende activiteiten binnenshuis. Ofwel: waarom lopen blauwbekken op de Keukenhof, als het Frans Hals Museum in Haarlem traditiegetrouw de bloemetjes binnen zet in het voorjaar.

Tulpengekte

Tot en met 21 mei zijn de zalen en gangen van het Frans Hals Museum versierd met verse bloemboeketten en andere bloemsierkunst. Intrigerend zijn de uitzonderlijke tulpenvazen van de Chinese ontwerper Jing He. Ook de kunstzinnige vazen met een Chinees tintje van studenten van de Rietveld Academiespreken tot de verbeelding. Bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer heeft de talrijke vazen opgefleurd met prachtige boeketten. Een kleine expositie laat daarnaast zien dat schilders uit de Gouden Eeuw zich lieten inspireren door bloemen en de tulpengekte.

In de ban van China

Het Frans Hals Museum is sowieso in de ban van China dit voorjaar. Een keur aan schilderijen, tekeningen, porselein en modellen brengt de culturele uitwisseling tussen China en Nederland in de zeventiende eeuw in kaart. Deze tentoonstelling, ‘Barbaren & Wijsgeren’, is nog tot en met 20 augustus te zien.

Hier ziet u een impressie van de bloemen in het Frans Hals Museum in voorgaande jaren.

Foto: Inga Powilleit