Cultuurtip: Nationale Voorleeslunch

Vrijdag 1 oktober is het Nationale Ouderendag. Een van de activiteiten op deze dag is de Nationale Voorleeslunch, waarbij bekende en onbekende Nederlanders door het hele land voorlezen aan ouderen in zorginstellingen en bibliotheken.

Ontspanning

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. 
De voorlezers lezen dit jaar een speciaal voor de gelegenheid geschreven verhaal voor van Mensje van Keulen: Altijd wat. Daarin staat de vriendschap van Annie en Louise centraal. De twee dames, die elkaar al jarenlang kennen, lopen tegen een probleem in hun vriendschap aan. Louise zoekt toenadering en nodigt haar vriendin uit voor een overnachting.

Voorlezers

Albert Verlinde leest dit verhaal voor om 12 uur in de Bibliotheek Vught voor. Francis van Broekhuizen is om 11.30 in Zorginstelling, Nootdorp. Martine van Os om 11.30 uur in Zorginstelling, Bussum. Renze Klamer om 11.15 uur in Bibliotheek Nieuwegein. En Sergio Vyent om 12.00 uur in OBA Spaarndammerbuurt, Amsterdam.

Op www.nationalevoorleeslunch.nl/locaties kun je zien wie bij je in de buurt voorleest. Mensje van Keulen leest haar verhaal zelf ook voor op vrijdag 1 oktober, om 13.15 uur bij Omroep MAX op NPO1.

Jan Slagter tijdens de Nationale Voorleeslunch in 2019.