PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Cultuurtip: Olifantenparade

Welke expositie, theatervoorstelling of bioscoopfilm mag u niet missen? Met welke cd, tv-serie of welk boek doet u uzelf een plezier? Iedere week geeft René Boers, redacteur Cultuur van Plus Magazine, een tip voor het weekend.

Op zondag 18 juni 13.00 uur vindt op de Brink in Laren de feestelijke opening plaats van 'Elephant Parade Laren'. Tot 30 september bepalen zestig unieke olifantenbeelden het straatbeeld van Laren en vormen zo een bijzondere openluchttentoonstelling.

100 miljoen bezoekers

Elephant Parade is een evenement dat meerdere keren per jaar ergens ter wereld wordt georganiseerd. De eerste expositie vond plaats in Rotterdam in 2007. Sindsdien trokken zeventien openluchtexposities al ruim 100 miljoen bezoekers in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. 

Unieke kunstwerken

Elke olifant op Elephant Parade is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale bekendheden en kunstenaars, zoals Tommy Hilfiger, Hardwell, Katy Perry en Ans Markus. Speciaal voor de Larense editie maakten tien kunstenaars en artiesten een nieuwe olifant, onder wie Jan des Bouvrie en Wouter Stips. Deze olifanten worden op 30 september in het nieuwe theater van Singer Laren geveild.
Elephant Parade Laren start op de Brink om via de Naarderstraat en de nieuwe entree van Singer Laren in haar beeldentuin te eindigen.