Kunstreis naar Santiago de Compostela

Deze 9-daagse kunstreis laat u kennismaken met de hoogtepunten van kunst en cultuur langs de Camino Francés. Van Pamplona naar Santiago de Compostela: u ontdekt de meest bijzondere bekende én minder bekende plekjes op deze beroemde Camino.

Deze reis wordt verzorgd door Labrys Reizen 

Kathedraal Santiago de CompostelaDeze reis begint in Pamplona. We begeven ons vanuit deze Noord-Spaanse stad westwaarts richting Santiago de Compostela.

Onderweg doen we een aantal bekende en minder bekende plaatsen aan, die allemaal een bijzonder raakvlak hebben met de pelgrimage.

We bezoeken onder andere Burgos en León, enkele pelgrimsstadjes, kloosters, musea en kerken voordat we onze bestemming bereiken.

dag 1
Directe vlucht naar Bilbao. Per touringcar rijden we naar Pamplona, in het buitenland vooral bekend om de jaarlijkse stierenrennen in juli tijdens het stadsfeest San Fermín. Maar deze stad heeft veel meer te bieden: in het historische centrum onder andere de kathedraal Santa María la Real met de bijzondere kloostergang, en het oude fort, dat nu dienst doet als park. Diner en overnachting in Pamplona.

Pamplona

dag 2
We stappen in onze bus voor een bezoek aan Eunate, een verstild in het landschap gelegen achthoekig Romaans kerkje. Via Puente la Reina, dat zijn naam dankt aan de brug aller pelgrims over de rivier Arga, rijden we naar het stadje Estella en het klooster van Irache. Na de lunch in een voormalig pelgrimshospitaal in Santo Domingo de Calzada bekijken we er de kathedraal met de roemruchte kip en haan. We rijden via San Juan de Ortega, een pelgrimsklooster- en herberg, door naar Burgos, waar we dineren en overnachten.

dag 3
's Ochtends maken we per touringcar een uitstapje naar het kartuizerklooster van Miraflores, een stukje buiten de stad. Terug in Burgos, mooi gelegen aan de Arlanzón, maken we een stadswandeling. We bezoeken de gotische kathedraal van Santa María, de op twee na grootste van Spanje. Tevens zien we de stadspoorten en het beroemde ruiterstandbeeld van El Cid. Aan het eind van de middag, na de siësta, brengen we een bezoek aan het cisterciënzer klooster Santa María la Real de las Huelgas. Diner en overnachting in Burgos.

Burgos

dag 4
We verlaten Burgos en rijden naar León. Onderweg bezoeken we het indrukwekkende klooster Santo Domingo de Silos met het mooie kloosterhof. Aansluitend stoppen we voor de lunch in het historische stadje Covarrubias en in enkele pelgrimsstadjes. In Frómista bezichtigen we de kerk San Martín, het perfecte romaanse gebouw, dat ook bijzondere kapitelen heeft. We dineren en overnachten in León.

dag 5
Vandaag staat León centraal, waar we stilstaan bij drie hoogtepunten uit drie cultuurstijlen: de Colegiata San Isidoro (romaans), de kathedraal met de beroemde glas in loodramen (gotiek) en het voormalig pelgrimshospitaal San Marcos, nu een 'parador' (renaissance). De middag is ter vrije besteding. Wat dacht u van een bezoek aan het Museum van León of het Palacio de los Guzmanes? Diner en overnachting in León.

Astorga

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 6
De laatste etappe van de reis is aangebroken: we gaan op weg naar Santiago de Compostela. Onderweg houden we halt in de bisschopsstad Astorga en bezoeken het mooi gelegen O Cebreiro, waar we lunchen en het Romaanse kerkje bezichtigen. We vervolgen onze route en rijden het groene landschap van Galicië binnen. Na aankomst dineren en overnachten we in Santiago de Compostela.

dag 7
Deze ochtend maken we een stadswandeling, waarbij een bezichtiging van de kathedraal en het bijbehorende museum uiteraard niet mag ontbreken. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting in Santiago de Compostela.

landkaartje

dag 8
Om de reis symbolisch af te maken, begeven we ons net als veel pelgrims nog naar de kust, waar we zullen lunchen in Finisterre. 's Middags vertrekken we naar Porto voor het slotdiner en de laatste overnachting van deze reis.

Finisterre

dag 9
Stadswandeling door Porto en tijd voor een portproeverij. Transfer naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Uw Reisleiding

De reisleiding is in handen van drs. Tieleke Huijbers. Zij is docente kunstgeschiedenis en afgestudeerd in Leiden op een onderwerp uit de Franse  middeleeuwse beeldhouwkunst. Sinds 1994 is zij bijzonder gegerepen door de kunst, geschiedenis en cultuur langs en rond de oude pelgrimswegen naar Santiago de Compostela en Rome. Is zelf ook een enthousiast reiziger, met een bijzondere voorliefde voor de oude cultuurgebieden van Europa en het Middellandse-Zeegebied.

Vertrek en Prijsinformatie

Reisduur: 9-daagse vliegreis
Reisdata: 17 t/m 25 april 2012
               4 t/m 12 september 2012
Reissom: € 1.495 p.p.
Toeslag 1-persoonskamer: € 180
Aantal deelnemers: minimum: 15 / maximum: 25
Praktische informatie: lees hier meer praktische tips over de zwaarte van de reis, het weer, geld, reisdocumenten etc.

Inclusief

  • lijnvluchten met belastingen en toeslagen
  • vervoer per luxe touringcar ter plaatse
  • overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner)
  • deskundige academische reisleiding

Exclusief

  • drankjes bij diners
  • entrees
  • fooien
  • verzekeringen

Andere reizen naar Santiago de Compostela 

Met Plus op Reis organiseert ook een Wandel- en Meditatiereis en een Belevingsreis naar Santiago de Compostela. Bekijk de informatie:

Meer informatie of reserveren Kunstreis

Wilt u meer informatie over deze Kunstreis of wilt u een reservering maken? Wij staan u graag te woord op werkdagen van 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 0900 - 244 6244 (€ 0,10 p/m).
Ook kunt u uw reservering maken door onderstaand formulier in te vullen.
Let op: de vroegboekkorting geldt bij boekingen tot 1 januari 2012.

Met Plus Magazine op Reis     Labrys Reizen

Labrys Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Auteur 
  • Kirsten Andeweg
Bron 
  • Labrys Reizen