12.000 banen TSN Thuiszorg op de tocht

TSN Thuiszorg heeft uitstel van betaling aangevraagd. In de meeste gevallen leidt dat tot faillissement, waardoor zo'n 12.000 werknemers hun baan dreigen te verliezen.

Huishouding

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het onderdeel 'Hulp bij het Huishouden'.

Het bedrijf legt momenteel 6 euro per uur toe op zorg sinds de rechter een loonsverlaging terugdraaide. "Dat kunnen we niet volhouden", zegt directeur Zion Jongstra. Volgens hem is het dreigende faillissement het gevolg van de bezuinigingen.

'Geen TSN-probleem'

De financiële problemen gelden volgens Jongstra niet alleen voor zijn bedrijf, maar voor de gehele thuishulpsector. Hij verwacht dan ook een dialoog met de overheid: "Op politiek vlak is er te weinig gebeurd om het tij te keren. Er moet een oplossing uit Den Haag komen."

Jongstra spreekt ten slotte van een 'uiterst sombere dag' voor TSN Thuiszorg en de gehele sector.

Bron(nen):
Trefwoorden:

1 Reactie

Door w.strijbosch55@... (niet gecontroleerd) op di, 1-12-2015 - 12:58

de thuiszorg gaat systematisch naar de bliksem, krommer kunnen ze het niet maken, stel ik heb een mooi spaarcentje bijeen gespaard en ik word hulpbehoevend, dan moet ik eerst die spaarcentjes opmaken en mijn buurman die NIETS heeft en in de zorg terecht komt die word gratis geholpen en word ik dus gestraft omdat ik gespaard heb hoe scheef kunnen we het nog maken en ja de grote koppen die blijven maar doorgraaien en treffen geen enkele blaam, asociaal noemen ze dat van schaamrood hebben die nog nooit gehoord.ik kan alleen maar hopen dat ons niets overkomt.